Imi place filmele de nu mai pot! (Licenta Poetica)

The Dreamers (2003) este o drama regizat de Bernardo Bertolucci. Scenariul este realizat de Gilbert Adair si este bazat pe romanul lui numit „The Holy Innocents”. Filmul a fost o coproductie ale unor companii din Franta, Italia si Marea Britanie. În rolurile principale: Michael Pitt, Eva Green, Louis Garrel, Robin Renucci, Anna Chancellor.
Filmul spune povestea unui student american la Paris care, dupa întâlnirea cu doi gemeni: un baiat si o fata, devine implicat într-un conflict erotic. Fondul pe care actiunea filmului se petrece este revolutia studentilor din 1968 de la Paris. Pe tot parcursul acestui film sunt diferite trimiteri la filme clasice celebre, iar diferite clipuri din astfel de filme sunt imitate de catre actori în scene speciale. Totodata, filmul contine ceva mai multa nuditate si are un continut sexual ridicat.

Un student american aflat la studii în Paris. O pereche incestuoasa de gemeni, Studentul face sex cu geamana. Geamana face sex cu geamanul si tot asa. Un alt film european care încearca sa creeze controverse prin sex. Si pe lânga tot sexul din film mai adaugi si ceva scene din filme clasice astfel încât iubitori de cinematografie sa aibe de ce sa mai adauge un „Oh-la-la!’ în plus. Nu vreau sa scriu foarte multe despre acest film fiindca nu ma aflu în tabara celor care ridica aceasta porcarioara pe un piedestal. Mi se pare incorect sa gândesti asa ceva si mai mult sa realizezi un astfel de film. Filmul poate fi rezumat foarte scurt: trei copilandri teribilisti fac sex ca altceva nu stiu sa faca.

The Dreamers (2003) este un film plicticos care ridica câteva probleme politice, cât si câteva chestii în legatura cu tinerii anilor ’60 si sexualitatea lor. Eu, unul, nu stiam despre revolutia studentilor din 1968 din Paris. Evident, acest film nu m-a ajutat sa înteleg foarte multe despre acest lucru deoarece în mare parte tot ce poti vedea în el este sex. Se doreste din start a fii un film controversat. Cred ca e cea mai gresita maniera de a gândi un film… Mixul de politica-sex-filme-carti face ca acest film sa nu fie o porcarie 100%, însa nici departe nu este, actorii fiind cei care salveaza situatia. The Dreamers (2003) a început interesant, însa în scurt timp a devenit un cliseu total al filmului european.

PRO ŞI CONTRA The Dreamers (2003) :

  • Sa începem cu ceea ce a fost ok:  Film realizat/fimat foarte ok, interpretarea actorilor, fondul istoric al povestii, incursiune in ale filmelor clasice
  • Sa terminam cu ceea ce e greșit:  Modul de abordare al intregului film, prea mult sex si prea putin din altceva strica

Recomand acest film și vouă? Răspunsul direct și scurt este POATE! Eu am vizionat acest film in ideea in care am citit ca este un „lost gem” al filmelor europene, insa am fost dezamagit total. Multi au pareri foarte bune despre acest mic film erotic, deci merita sa ii acorzi o sansa.

Nota lui Alexoiu pentru acest film este 5/10.

PĂRERILE ALTORA:

  • Cinefan realizeaza o cronica super la acest film si il recomanda in continuare
  • Si Cineblog face o cronica foarte buna, dar aparte, despre acest film, opinia fiind una extrem de pozitiva.
  • Vlad are un review scurt despre acest film, insa apropiat de realitate. Good job, Vlad!
  • Pe Postvazut am citit un review al Evei Green
  • Radu scrie o cronica interesanta si acorda filmului nota zece.
  • Cefilmvad considera ca filmul merita nota 8 si il recomanda in continuare

CONCLUZIA: Majoritatea oamenilor ce au vazut filmul The Dreamers (2003) il considera foarte bun sau extrem de bun. Se pare ca nu ma aflu in majoritate…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: