Imi place filmele de nu mai pot! (Licenta Poetica)

Berlin Calling (2008)

Berlin Calling (2008) este o drama a regizorul german Hannes Stöhr si are ca subiect viata unui DJ, rolul principal al acestui fiind  jucat de producator cunoscut sub numele de Paul Kalkbrenner, DJ atât în film, cât si în realitate.

Actiunea filmului prezinta viata lui Martin Karow alias DJ Ickarus, un producator din Berlin care îsi traieste viata la maxim. Devenit faimos prin muzica ce o pune în cluburi, el calatoreste prin toata lumea alaturi de prietena sa participând la diferite concerte, bând destul de mult si luând droguri, de altfel. Viata lui i-a o alta întorsatura atunci când consuma ecstasy de proasta calitate, fapt ce îl va duce într-un spital de boli mintale. Cum îi va schimba acest lucru viata puteti afla doar daca veti urmari si voi acest film.

În primul rând, coloana sonora din acest film este produsa de actorul principal, Paul Kalkbrenner, si suna foarte, foarte bine. Daca actiunea filmului nu se ridica asteptarilor tale atunci macar muzica filmului, cu siguranta, îti va placea – cu conditia ca muzica electronica sa nu-ti displaca 🙂

Desi bugetul filmului nu este mare, pot spune ca si interpretarea actorilor s-a ridicat la un nivel mai mult decât acceptabil, iar având în vedere ca Berlin Calling (2008) prezinta o bucatica din undeground-ul Berlinului atunci pot spune ca si decorurile au fost foarte ok. De obicei, filmele low-budget stau prost rau la capitolul decor.

Mie mi-a placut mult acesta pelicula. Am crezut ca o sa vad un film despre DJ-i cu muzica buna în el, însa, în realitate, am văzut un film despre cât de delicata e existenta noastră, totul prezentat prin ochii unui DJ.

Singurul lucru care mi-a displacut oleac la acest film a fost finalul, desi acesta este edificator pentru mesajul pe care filmul îl transmite. Per total Berlin Calling (2008) este foarte ok.

PRO ŞI CONTRA Berlin Calling (2008) :

  • Sa începem cu ceea ce a fost ok:  Acting, coloana sonora, mesaj – toate mișto, o bucățica de Berlin
  • Sa terminam cu ceea ce e greșit:  Poate greșesc când consider finalul ca nefiind ok..

Recomand acest film și voua? Raspunsul direct și scurt este DA! Daca vrei sa prinzi un mesaj frumos transmis prin intermediul unui film sau daca vrei sa asculti o coloana sonora super ori daca vrei sa vezi ceva din undeground-ul Berlinului atunci acest film e alegerea numai buna.

Nota lui Alexoiu pentru acest film este 7/10.

PĂRERILE ALTORA:

  • Cineblog a scris, ca de obicei, un review foarte bun despre acest film, insa feedback-ul nu este unul foarte pozitiv. Tot aici am citit ca accest film se adreseaza în special amatorilor de muzică electronică. – sunt de acord doar 50% cu aceasta afirmatie 🙂 Great job, Cineblog!
  • Un alt review bun am citit si pe Beatfactor ce considera filmul ca fiind ok si ii acorda nota 7 spre 8.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: