Imi place filmele de nu mai pot! (Licenta Poetica)

Am stat mult si m-am gandit daca sa vizionez acest film sau nu. Am cantarit informatiile despre film – regie: Drew Barrymore si distributie: Ellen Page, Marcia Gay Harden, Kristen Wiig, Juliette Lewis, Eve, Jimmy Fallon, Daniel Stern, Drew Barrymore – si am zis sa ii dau o sansa. Ca sa fiu sincer, nu viziunea lui Drew ca regizor debutant m-a facut sa ma uit la el, ci faptul ca Ellen Page are rolul principal.

Trebuia sa recunosc ca filmul bate spre un „girls movie” de la o posta, de unde si anume retineri in al vedea. Whip It (2009) prezinta povestea unei fetite plictisite de 17 ani din statul Texas ce dintr-o intamplare ramane fascinanta de un sport mai putin comun ce se practica pe patine cu rotile, rolul ei fiind jucat de Juno..ups..Ellen Page. Mama ei isi doreste ca fiica ei sa mearga la acele concursuri de frumusete foarte populare in USA, dar aceasta, pe ascuns, invata sa practice sportul ce a fascinat-o si se alatura unei echipe de fete ce se dau cu patinele. De precizat ca sportul practicat e destul de viiolent si dur pentru o fata ce urma sa concureze pentru mama ei la beauty pageants. De aici se dezvolta un sub-plot legat de relatia mama-fiica.

Desi nu il pot numi un film cu sport, Whip It (2009) aduce cu unul. Spriti de echipa, probleme in echipa, minciuni in echipa si alte cateva le poti gasi usor in acest gen de film, doar ca sportul prezentat – un fel de bataie pe patine cu rotile – , cat si modul de abordare a problemei – energetic si foarte abordabil – difera de multimea de filme cu sport. Este clara ca personajul lui Ellen Page va reusi cu multa munca sa se afirme in lumea batauselor pe role, pe parcurs va mai aparea si un baiat cu care sa se pupe, iar secretul ei se va deconspira pana la urma.

Script-ul filmului este scris chiar de autoarea cartii pe care este bazata aceasta pelicula, Shauna Cross, si nu este foarte revolutionar. Ce face deliciul acestui film este interpretarea actorilor. Aici da dovada Drew Barrymore ca poate sa spuna ceva atat prin faptul ca este regizor, cat si ca actrita. Cum am spus si mai zis, filmul este destul de „girls movie”, iar umorul este foarte light, dar de efect, iar toata atmosfera filmului este ok.

Finalul face ca acest film sa nu iasa din multimea filmelor de gen. Daca inceputul este bun, nu acelasi lucru pot spune de final. Daca nu ar fi fost folosite anumite clisee, iar daca se dorea ceva imprevizibilitate in scenariu, probabil ca Whip It (2009) era un film mult mai reusit. Una peste alta, privitoarele vor aprecia acest film mult mai decat mine fiindca pe mine unul nu m-a impresionat deloc.

PRO ŞI CONTRA Whip It (2009):

  • Sa începem cu ceea ce a fost ok:  Distributie si acting ok, glumite pe alocuri
  • Sa terminam cu ceea ce e greșit:  Script naiv, previzibil, light, finalul

Recomand acest film și vouă? Raspunsul direct și scurt este POATE! Nu este un film pentru toata lumea fiindcă se adresează mai mult spectatoarelor de filme.

Nota lui Alexoiu pentru acest film este 6/10.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: